Întrebări frecvente

1. Cum mă înscriu în echipa Runners for Humanity?

Intri în echipa noastră de alergători dacă îți creezi un profil pe site-ul nostru. Aici poți strânge sau plăti direct banii pentru taxa de participare la Bucharest International 10K. Noi vom redirecționa taxa către organizatori. Orice donație suplimentară ne va ajuta să construim locuințe pentru familii care trăiesc în condiții grele.


2. Câți bani trebuie să strâng pentru taxa de înscriere la Bucharest International 10K?

Taxa de înscriere este stabilită de organizatorii competiției și va fi direcționată de noi către ei în numele tău. Taxa de înscriere diferă în funcție de cursa la care te înscrii:


3. Există o limită de vârstă pentru a participa la Bucharest International 10K în echipa Runners for Humanity?

La cursa de 10 kilometri, poate participa orice alergător cu vârsta de peste 10 ani. Alergătorii cu vârste între 10 și 14 ani trebuie obligatoriu însoțiți de un părinte în timpul cursei și au nevoie de acordul scris al tutorelui pentru a alerga la cursă. Alergătorii cu vârste între 14 și 18 ani au nevoie de acordul scris al părinților.

La cursa populară de 3,5 kilometri, poate participa orice alergător cu vârsta de peste 8 ani. Alergătorii cu vârste între 8 și 14 ani trebuie obligatoriu însoțiți de un părinte în timpul cursei și au nevoie de acordul scris al tutorelui pentru a alerga la cursă. Alergătorii cu vârste între 14 și 18 ani au nevoie de acordul scris al părinților.


4. Ce se întâmplă cu taxa de înscriere pe care o strâng prin profilul de fundraiser de pe siteul Runners for Humanity?

Dacă ai strâns banii pentru taxa de înscriere în profilul tău de fundraiser, banii au ajuns la noi și ne ocupăm să transferăm suma către organizatorii Bucharest International 10K și să te înscriem în cursă.


5. Ce se întâmplă dacă nu strâng o sumă mai mare decât taxa de înscriere?

Ne întâlnim la start, ești parte din echipa Runners for Humanity. E suficient să strângi doar suma necesară pentru taxa de înscriere pentru a fi în echipa Runners for Humanity. Desigur, dacă reușești să strângi și o donație suplimentară pentru proiectele Habitat for Humanity România, ne-ar ajuta enorm. Însă nu este o condiție obligatorie.


6. Nu am mai alergat până acum, pot participa?

Sigur, te poți înscrie la cursa populară de 3,5 kilometri sau chiar la cursa de 10 kilometri. Ambele distanțe pot fi parcurse de către alergători amatori. Ai nevoie doar de câteva antrenamente înainte de cursă. Echipa Runners for Humanity se va întâlni la antrenamente săptămânale înainte de Bucharest International 10K la care te invitam să iei parte.


7. Ne putem antrena împreună înainte de cursă?

Vom organiza antrenamente săptămânale pentru echipa Runners for Humanity, sub îndrumarea unui antrenor sportiv. Intră în grupul privat de Facebook al echipei Runners for Humanity - pentru a afla datele la care ne antrenăm săptămânal. Alergăm fie seara în timpul săptămânii, fie în weekenduri.


8. Ce se întâmplă dacă nu mai pot participa?

În cazul în care nu mai poți participa la cursa de pe 21 aprilie 2019, poți alege să direcționezi fondurile strânse către un alt Runner for Humanity sau suma strânsă să meargă către proiectele noastre.


9. De ce să strâng o sumă mai mare decât taxa de participare?

La Habitat for Humanity România, construim locuințe cu ajutorul donațiilor pe care le primim fie de la companii, fie de la oameni ca tine. Doar cu susținerea voastră putem ajuta familiile care locuiesc în condiții precare și pentru care cel mai mare vis este să aibă o casă decentă în care copiii lor să crească în siguranță. Află mai multe despre programele noastre.